Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Verslag Wijktafel Middelburg-Zuid donderdag 23-6-2022 in “het Palet”

Wijktafel Zuid donderdag 23-6-2022 in “het Palet”

Wijkwethouder Eduard Smit

Wijkmanager Mourijn van ’t hof

Wijkagent verhinderd

Penningmeester: Er is geld over. In 2021 heeft alleen de turnvereniging een aanvraag ingediend, dit is veel te weinig (er is dus geld over). 18.000 euro over in 2021

De communicatie vanuit de stichting naar inwoners lijkt soms wat beperkt, er zijn opties besproken zoals folders, posters, adverteren in krantjes etc. Er wordt wel opgeroepen om ook vooral mond op mond informatie naar elkaar door te geven en iedereen kan op de website alles bekijken (www.middelburg-zuid.nl).

Vraag: er is een focusgroep ontstaan nav. de energietransitie, wat is de stand van zaken? Wijkmanager: dit is mij niet bekend. Wijkmanager adviseert om even te kijken naar de stichting van buurkracht en in de pauze hoort ze graag wie interesse hebben.

Voetgangersoversteekplaats bij McDonalds is deels kapot, geluid werkt niet. Verkeersgroep van de stichting pakt dit op.

Na de zomervakantie is Essenvelt bouwrijp. Er zullen wat omleidingen zijn en er zal werkverkeer volgens vaste routes gaan rijden.

Rond de Thibautstraat is er overlast van gedumpte apparatuur zoals een koelkast.

Wijk BOA stelt zich voor en legt uit wanneer je wel of juist niet een BOA kunt inschakelen. Voor meldingen kun je gebruik maken van BuitenBeter app.

Rondvraag:

Overlast ganzenpoep in Middelburg Zuid. Eduard Smit kan hierop zeggen dat de afgelopen 1 tot 2 jaar weinig tot niks is gedaan om dit tegen te gaan waardoor ganzen meer eieren konden leggen. Er wordt nu actief gewerkt om de overlast te verminderen.

Vraag over afval: veel meer plastic dan restafval, wellicht een idee om hierop het afvalbeleid op aan te passen? Er is een proef gedraaid in wijk ’t Zand die dit hebben gedaan. Wellicht komen hier dus veranderingen in.

Mitchel Lodder Fractie assistent

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring