Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Verslag Wijktafel Griffioen

Verslag wijktafel Griffioen: 14-06-22

Nieuwe wijkmanager: Mourijn van ’t Hof

m.van.t.hof@middelburg.nl

—–

Er is een petitie aangeboden aan Eduard Smit. Deze petitie is 55x ondertekend.

Er lopen schapen in het hondenlosloopgebied in het Amaliapark, de poep van de schapen kan worden opgegeten door de honden die hier loslopen die vervolgens ziek kunnen worden. Eduard neemt de petitie in ontvangst en zegt hiernaar te gaan kijken, meld hierbij ook dat dit wellicht op meer plekken in Middelburg van toepassing is.

—–

Er wordt gesproken over overlast van hondenpoep in de bomenbuurt. Hier zijn al vaak acties voor georganiseerd door de omwonenden zonder resultaat. Er wordt ook wat onvrede geuit omdat er geen (genoeg) voorzieningen zouden zijn.

——

De nieuwe wijkagent stelt zich voor, Marcel Sol. Wijkagent voor Middelburg Noord. Is te bereiken via marcel.sol@politie.nl

Er werd tijdens het voorstellen een opmerking gemaakt dat er overlast is van fietsers op de voetgangerspaden in het Amaliapark, dit wordt niet alleen gedaan door scholieren maar ook door toeristen en ouderen. Er zijn een aantal keer boa’s geweest maar het probleem blijft.

Marcel zegt dat dit ook erg moeilijk aan te pakken is.

——

Ambtenaar gemeente Middelburg praat kort bij over de energietransitie. Via stichting buurkracht kunnen wijken onderling werken aan het verduurzamen van hun woningen. Voor meer info kun je kijken op buurtkracht.nl

——-

Loes Thijssen van architectenbureau NOAHH geeft een presentatie over een vernieuwing van de griffioen. NOAHH heeft eerder in Biggekerke een buurthuis en school in een gebouw ontworpen. Dit gebouw is dusdanig duurzaam gemaakt dat wanneer de school opgeheven wordt vanwege te weinig leerlingen, de lokalen makkelijk kunnen worden omgebouwd tot appartementen.

Er zijn door NOAHH-verkenningen gedaan door de wijk om te kijken waar het hart van de griffioen ligt. Na een aantal voorbeelden van hun eerdere werk heeft ze opgeroepen om bewoners te vragen mee te denken over waar kansen liggen in de wijk. Later dit jaar (oktober?) wordt een volgend plan gepresenteerd.

——

Er zijn vragen gesteld over de aankleding over een rotonde, Eduard pakt dit op. Volgens een buurtbewoner is er een potje voor om de rotonde zelf aan te kleden.

——

Er is een klok (de seisklok) al een tijd kapot. Dit geeft geen goed beeld over de wijk. Hier wordt naar gekeken/wordt opgepakt.

——

Als laatste is er gesproken over het vele afval wat wordt aangetroffen vanaf de winkels Aldi/bakkerij tot aan de scholen. Er is hier reuring over, met name hoe dit moet worden opgelost en wie hierin verantwoordelijkheid heeft.

Advies gegeven om winkels te benaderen om te voldoen aan hun plicht om prullenbakken voor de winkels te plaatsen. Scholen aanspreken. Jeugdwerker geeft aan dat het wellicht een idee is om afval weg te gooien leuk te maken. Geeft als voorbeeld holle bolle Gijs in de Efteling of bijvoorbeeld een blikvanger.

Verslag gemaakt door Mitchel Lodder

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring