Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dorpstafel Sint Laurens

Dorpstafel Sint Laurens

Verslag van 14 oktober 2021

Aanwezig ± 30 personen waaronder wethouder Johan Aalberts, de nieuwe dorpsmanager Marianne Weezendorp, gemeente-ambtenaar warmte-transitie Winnie Versol en 5 personen uit de gemeenteraad. Wijkagent Sharina Jacobs is verhinderd.

Voorzitter is Anneke de Pagter

– Uitleg door nieuwe bewoner over voortgang plaatsing van 7 Tiny Houses (oftewel Mini Uusjes) in het noordelijke deel van het dorp naast de Noordweg. Het riool is aangelegd; vanaf 1 november worden de huisjes en de gezamenlijke ruimte geplaatst. Het project is al volgeboekt met totaal 8 bewoners in huisjes van 25 à 50 m2. De vergunningen gelden voor 10 jaren.

– Nieuwbouw fase 1. Tegen het door de gemeenteraad goedgekeurde bestemmingsplan is beroep in behandeling bij de Raad van State. Dit zal waarschijnlijk begin maart worden beslist. Pas daarna wordt het plan onherroepelijk. Tot de uitspraak zullen er geen werkzaamheden op het terrein plaatsvinden.

De projectmatige woningen worden ontwikkeld door het Middelburgse vastgoedbedrijf VG-D (Van Garderen – Dekker).

Het is wettelijk niet toegestaan iemand voorrang te geven. De inwoners van het dorp worden echter goed op de hoogte gehouden en hebben daardoor een kennisvoorsprong.

Vragen en opmerkingen uit de zaal over een mogelijke verplichting tot zelfbewoning door de eigenaar en afwijzing van deeltijdbewoning  worden beantwoord door de wethouder. Hierover is nieuwe wetgeving in de maak. De gemeente bereidt een woonvisie voor. Deeltijdbewoning is in Middelburg beperkt tot ± 1% van het bestand.

– Molen De Hoop. Bij afwezigheid van Frits van Borrendam zet Anneke uiteen dat onlangs een goed gesprek met de wethouder plaats heeft gevonden. Verder zijn er geen nieuwe ontwikkelingen.

-Dorpstafelbudget. Het systeem is gewijzigd waardoor het hele jaar uit dit budget kan worden geput en aanvragen in kunnen worden gediend.

Uit de zaal komt de gedachte een zg. dubbele fiets (voor ouderen en beperkten) aan te schaffen. Dat is ingewikkeld, onder meer i.v.m. hoge kosten, beheer, stalling. In Nieuw en St. Joosland is een dergelijk project uitgevoerd middels crowdfunding en grote inzet van Zorgstroom. Sint Laurens heeft geen bejaardenverzorgingstehuis en zal het anders aan moeten pakken.

-Groencheque. Hiermee worden op 10 november a.s. 5 bomen bij de Sporthal geplant.

-Project Beweging. Ondo heeft dit onlangs gestart maar helaas is er niemand op af gekomen.

-Nieuwe dorpsmanager. Henk Huige is na vele jaren goed werk i.v.m. zijn naderende pensioen opgevolgd door Marianne Weezendorp. Zij introduceert zichzelf en geeft uitleg over het nieuwe digitale participatieplatform doemee.middelburgers.nl

-Transitie Warmte. Hierover is uitgebreide informatie verstrekt door Winnie Versol. De gemeente gaat de mogelijkheden per wijk beoordelen. De eerste transitie-visie wordt in december Zeeuws breed vastgesteld. Deze zal na 5 jaar aan worden gepast.            Vragen kunnen gesteld worden via w.versol@middelburg.nl

Tijdens de vergadering werd iedereen goed voorzien van koffie en andere drank dankzij inzet van de medewerkers van Optisport.

Eduard Smit, fractie-assistent LPM

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring