Coalitie presenteert programma 2018-2022

De nieuwe coalitie van LPM, CDA, VVD en SGP presenteert werkprogramma

Middelburg komt structureel geld te kort en staat onder toezicht van de provincie. De toezichthouder eist een herstelplan waarin dekking is voor jaarlijkse uitgaven.

De onroerend zaakbelasting in Middelburg gaat in 2019 met maximaal 10 procent omhoog. Dat heeft de nieuwe coalitie van LPM, CDA, VVD en SGP besloten. Belastingverhoging is volgens hen onvermijdelijk om de financiën van de gemeente op orde te brengen. De verhoging is eenmalig: in de jaren 2020, 2021 en 2022 wordt de ozb niet verhoogd, ook niet met een inflatiecorrectie.

Bezuinigingen op de gemeentelijke organisatie en op het sociaal domein (zorg en welzijn) zijn maar zeer beperkt mogelijk. Een beperkte bezuiniging op het sociaal domein levert nog eens 500.000 euro per jaar op. Ook op het minimabeleid wordt geld teruggewonnen: 250.000 euro per jaar. De subsidies worden niet met de inflatiestijging gecorrigeerd, waardoor vereniging en instellingen de prijsstijgingen zelf moeten opvangen. Dat levert de gemeente 144.000 euro per jaar aan bezuiniging op.

Werkprogramma 2018-2022

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring