Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wijktafel Mortiere 18 april 2023

Gemaakt door Jos van den Boom, Raadslid LPM

Opening:

De Voorzitter van deze avond opent de vergadering en heet eenieder welkom een bijzonder welkom voor Wijkwethouder Jeroen Louws en de Wijkmanager Mourijn van ’t Hof.

Activiteiten:

Paaseieren zoeken was dit jaar 2023 weer een succes.

Op 16 september 2023 Wijkfeest Mortiere life.

OP 16 september 2023 Rommelroute Mortiere.

In oktober 2023 Halloween.

Er waren enkele calamiteiten in de wijk, een opsomming van de voorzitter,

  • Politieoptreden in verband met overlast van jongeren in de wijk.
  • Helikopter in verband met vermissing.
  • Brandweer omdat er iemand vast zat in een speeltoestel.
  • Aanrijding in de Bluesroute.

Presentatie Mortiere door het Consortium:

Een medewerker van het Consortium deelt uitvoerig mede wat de verdere plannen zijn voor het bouwen van woningen in 2023 en hetgeen nu in ontwikkeling is, bouwrijp maken en verkoop. Het wegdek in de Mortiere vertoont vele gaten binnenkort start men met reparatie en asfalteren. Het ronde plein bij de Jazzboog vertoont wateroverlast hier wordt aan gewerkt.  Over het   bouwverkeer ontstond een discussie het is de bedoeling dat er wegen zijn alleen voor bouwverkeer, tijdelijke routes. In de maand mei verwacht men een uitspraak van de Raad van State met betrekking tot een van de bouwfase. De tijdelijke behuizing van het consortium (Tynihouse) schenkt men aan de wijk als het consortium vertrekt, mocht er geen belangstelling, invulling of plaats voor zijn dan gaat het mee naar Rosmalen

Rondvraag:

Er wordt te hard gereden in de wijk en dit ook door de bewoners de vraag is of men rekening wil houden dat het een woonwijk is met vele kinderen.

Voorstel om meer Zeeuws landschap in de wijk te brengen door fruitbomen aan te planten in plaats van loofbomen.

Aan de Mannezeese watergang verzakt het taluud van betonblokken deze kunnen vallen en dat is gevaarlijk. Het Consortium bekijkt of reparatie voor hen is of voor de gemeente Middelburg.

Jos van den Boom Raadslid LPM
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring