Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wijktafel Klarenbeek-Veerse Poort

Wijktafel Klarenbeek-Veerse Poort

Dinsdag 21 mei 2019.

Opening door voorzitter Ben Lap.
Wijkwethouder Chris Simons.
Er is geen strakke agenda.

Politie: (Martijn Gilde – vervangt Sarina Jacobs)
Geen specifieke vragen.
Wel opmerkingen over overlast van kauwen en kraaien waarop mag worden gejaagd. Ook de overlast van motoren op de N 57 kwam weer aan de orde. De politie controleert hier wel. Ook wordt meer controle gevraagd op de 30 km zones.

Diftar:
Een presentatie van Ad van de Pas van de gemeente Middelburg werd bijna overstemd door nog luidruchtig aanwezigen in café Willem.
Aan de hand van een PowerPoint, werd uitleg gegeven over de nieuwe manier van afval inzameling. Het blijft een moeilijk verhaal.

Veerse Poort V:
De klandbordgroep heeft zijn werk gedaan, en de uitwerking van het plan is in een vergevorderd stadium. De WARK heeft zijn bevindingen en commentaar op het plan uitgebracht. De bestemmingsplanwijziging komt binnen kort ter besluitvorming naar de raad.
Gezien de reacties is bezwaar van omwonenden niet uitgesloten.

Wijkvisie:
Er is binnen de aan de wijk gekoppelde instanties, bedrijven, inwoners, al de nodige informatie opgehaald. De vraag aan ieders is om info aan te dragen, m.bt. kansen en bedreigingen. Er werden door de matig aanwezige bewoners vooral positieve aspecten van de wijk aangedragen. Ook een aantal dingen die wenselijk zijn, zoals o.a. een wijkcentrum. Meer dan een AED in de openbare ruimte.
Duurzaamheid en mobiliteit werden genoemd. Openbaar vervoer staat onder druk volgens wijkwethouder Chris Simons. De gebruiksintensiteit is te matig. Klarenbeek en Veerse Poort is voor vele inwoners een prettige woonwijk.

Wijktafelbudget:
Er is geen aanvraag binnen gekomen.

Tenslotte werd aandacht gevraagd voor de Sprenckweide. Het wandelommetje gepromoot .

Bijgewoond door

Bram de Buck Raadslid LPM

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring