Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Verslag Wijktafel ’t Zand/Stromenwijk/Rittenburg:

Gehouden op 24 oktober 2023

Verslag gemaakt door onze Fractie assistent Mitchel Lodder.

De wijktafel werd geopend door stadsomroeper Rinie Vaane. 

Wijkwethouder Eduard Smit nam hierna het woord en nam met de aanwezigen het programma door. De wijktafel stond ditmaal meer in het teken van presentaties en informatie ophalen bij informatietafels. 

De eerste presentatie werd gegeven over de Stichting Johan Huizinga. Plannen en doelstellingen zijn vermeld en wat zij hebben bereikt. De tweede Huizinga lezing staat gepland op 24 maart 2024 in de Oostkerk.

De tweede presentatie werd gegeven door een stadsecoloog van de gemeente Middelburg die de aanwezigen meenam in zijn werk. De stadsecoloog vertegenwoordigd de stem van de natuur en dieren binnen de gemeente. Daarnaast zorgt hij onder andere voor het beheer van openbaar groen op een ecologische manier (in samenwerking met collega’s van bijvoorbeeld verkeer). Ook zorgt hij voor een stukje burgerparticipatie en informatievoorziening.

De tweede stadsecoloog gaf een presentatie over zijn ”1000 soorten tuin”. Zijn tuin is ingericht om een zo groot mogelijke diversiteit aan insecten plek te bieden. 

Er volgt een kortverhaal van Stichting welzijn Middelburg welke door technische problemen kort is. Er wordt verteld over Middelburg ontmoet. Een nieuw digitaal platform. Hier is de mogelijkheid om mee te praten over initiatieven zoals de locatie van laadpalen.

Hierna was de gelegenheid om bij 6 informatietafels vragen te stellen. Onder andere de stadsecoloog, de projectontwikkelaar van de huizen aan de Koudekerkseweg en het Leger des Heils stonden klaar om het gesprek aan te gaan met de bezoekers.

Tot slot werd de nieuwe wijkmanager geïntroduceerd en werd de wijktafel onder het genot van een drankje beëindigd.

Mitchel Lodder Fractie assistent

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring