Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verslag Wijktafel ’t Zand/Stromenwijk/Rittenburg 10 mei 2023

Door onze Fractie assistent Mitchel Lodder

De wijktafel werd om 19:30 geopend door Piet de Bruin. Als eerste gaf Eduard Smit een korte introductie. 

Piet de Bruinn vertelde hierna wat over de pareltjes uit de wijk, onder andere de internationale bellenblaas dag dat in de wijk is gevierd. Er is een nieuwe voorzitter geïnstalleerd in de moskee en er is medegedeeld dat twee officieren van het leger des heils stoppen, Christine en Kees Bijl.

De wijkboa in opleiding is naar planning in september klaar met haar opleiding. Hierna zal zij de toegewezen wijkboa zijn. Op dit moment is er sprake van forse onderbezetting waardoor meldingen langer dan gewenst blijven liggen. 


Toch wordt er aangemoedigd om te blijven melden, en het liefst niet anoniem (zo is het niet mogelijk om een terugkoppeling te geven). Mensen hoeven zich geen zorgen te maken wanneer zij geen anonieme melding maken, gegevens zullen niet belanden bij derden.

Op dit moment zullen fotografen ook de briet woningen vastleggen. Het is de bedoeling om ook nadat de nieuwe woningen staan deze ook te fotograferen. Meer informatie kan gevonden worden op facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089999601500

Schuldhulpmaatje Walcheren is ook aanwezig. Het is een door kerken opgerichte organisatie die iedereen kan bijstaan. Maatjes worden intern (en gratis) opgeleid en komen vervolgens bij de mensen thuis. De verwachting van Schuldhulpmaatje Walcheren dat er op Walcheren zo’n 1400 mensen rondlopen op Walcheren met schulden. Het is de bedoeling dat mensen zichzelf aanmelden (al dan niet door een steuntje in de rug van vrienden/familie). De maatjes staan dan de mensen bij in het proces en in kaart brengen van de situatie. 

 Woongoed verteld dat 1 juli al nieuwbouw wordt opgestart. 

Een agendapunt wordt verschoven naar de volgende wijktafel.

Mitchel Lodder Fractie assistent LPM

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring