Zoek
Sluit dit zoekvak.

Overdenking van mede oprichter van de LPM Wim Steketee

Als (mede)oprichter van de Lokale Partij Middelburg geef ik u zo vlak voor de verkiezingen nog een op persoonlijke titel door mij gemaakt stukje mee ter overdenking.

Ik verbaas me elke dag weer, dat in ieder televisieprogramma van Goedemorgen Nederland op NPO 1 op dit moment fractievoorzitters van de landelijke politieke partijen uitgenodigd worden om te orakelen over de verkiezingen voor de gemeenteraden. Je zou haast zeggen: waar bemoeien ze zich eigenlijk mee?

Vier jaar lang zijn ze niet of nauwelijks geïnteresseerd geweest in de gemeenten, maar nu zijn we ineens wel belangrijk in hun ogen.

Reclames op de tv van de landelijke politieke partijen vliegen je elke dag rond de oren. 

Daarbij wordt vergeten, dat dit geld van de gemeenschap afkomstig, dus van u en ik als belastingbetaler, dat op deze manier door hun wordt verkwanseld.

De landelijke politieke leiders trekken nu aan de touwtjes van de marionetten die straks in de gemeenteraden plaats moeten gaan nemen namens hun partij die het landelijk zo goed doet, althans in hun ogen.

De marionetten ontvangen instructies van de landelijke leiders die dan ook volop worden verkondigd in de (landelijke) media, zoals: zorg toch goed voor je medemens, speciaal voor de meest kwetsbaren in de samenleving, geef veel geld uit aan goede zorg, draag het armoedebeleid een warm hart toe, ga desnoods uit onze partijgelden bij een bijstandsmoeder met drie kleine kinderen thuis lekker soep klaarmaken, laat mensen meedenken, meepraten en meedoen enz.

Kortom, win zoveel mogelijk zieltjes en haal in ieder geval de tv erbij, dan kun je er lekker op los scoren. 

Doe dit maar marionet, anders word je later afgerekend door de partijbaronnen en kun je je verdere politieke loopbaan wel vergeten.

De leiders van de landelijke politieke partijen vergeten daarbij of hebben oogkleppen op, dat maanden geleden wethouders van veel gemeenten in optocht naar Den Haag togen om geld te vragen voor betere zorg voor de inwoners. Met name in de Jeugdzorg liepen de kosten hoog op, mede omdat de landelijke overheid voor een groot deel de geldkraan had dichtgedraaid. Helaas zijn de wethouders daar nauwelijks gehoord.

Bovendien moeten de landelijke partijen eerst maar eens zorgen, dat de AOW-uitkering niet langer losgekoppeld blijft van het wettelijk minimumloon. Ook voor AOW’ers komen er barre tijden aan. Dit had toch allang geregeld kunnen zijn. Nee, eerst maar praten, praten, praten….

Pensioenen zijn al jaren bevroren, terwijl het geld bij de pensioenfondsen tegen de plinten klotst. En maar praten, praten, praten…. Wat zijn we toch lekker aan het polderen.

Een van de belangrijkste punten van de landelijke leiders en fractievoorzitters is ook: Zorg, dat je goed kunt spelen met het vertrouwen van de burger en zorg dat de lokale partijen niet te groot worden door deze in ieder geval geen geld te geven om campagne te voeren.

Natuurlijk blijven er uitzonderingen bestaan, maar ik wil hierbij toch zeggen: wie de schoen past, trekke hem aan.

Ik wens u straks veel wijsheid toe in het stemhokje.

Wim Steketee

(Mede)oprichter Lokale Partij Middelburg

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring