Zoek
Sluit dit zoekvak.

LPM in coalitie Middelburg

De LPM heeft na vier jaar weer een plaats in het college van Middelburg.

Cees Lodder wethouder voor de LPM.

De LPM heeft met CDA, VVD en SGP een coalitieakkoord bereikt.

Het kostte veel tijd om een coalitie te smeden, de zeven weken waren wel hard nodig.

Cees Lodder: ,,We moesten het over heel veel onderwerpen eens zien te worden en we hadden te maken met de eis van de provincie om een financieel herstelplan voor de gemeente te maken. We hebben tot maandagavond laat nog vergaderd om eruit te komen.”

Het resultaat is al besproken met de achterbannen. ,,De fracties van de vier partijen hebben ermee ingestemd”, stelt Lodder. Daarmee is de vorming van de coalitie dus een feit, want de vier hebben samen een meerderheid van 16 van de 29 raadszetels. De oppositie bestaat nu uit de ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA en SGP.

De oppositie krijgt volgens Cees Lodder wel nog kansen om het beleid voor de komende jaren mee vorm te geven. ,,Ja, sommige afspraken in het werkprogramma zijn dichtgetimmerd. Maar er zijn ook ambities waarover afspraken zijn gemaakt waarbij we ook inbreng van de raad verwachten.”
Wethouders
Op 22 mei vindt een extra raadsvergadering plaats vanaf 19.30 uur. Daarin worden de wethouders benoemd. Cees Lodder wordt zelf wethouder voor de LPM. De andere wethouders zijn Johan Aalberts voor het CDA, Chris Simons voor de VVD en Chris Dekker voor de SGP.

Lodder, Aalberts en Simons schuiven vanuit de raad door naar het college. Hun zetels worden ingenomen door nieuwe raadsleden. SGP’er Dekker was niet gekozen in de raad. De SGP-fractie blijft dus ongewijzigd.

Het akkoord wordt maandag 14 mei gepresenteerd en beschikbaar gesteld aan de gemeenteraad.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring