Zoek
Sluit dit zoekvak.

Graffiti met een grote G

Graffiti met een grote G

Aanbrengen van graffiti is van alle tijden. In Pompeï zijn politiek geëngageerde gevelteksten ontdekt, die aan te merken zijn als voorlopers van graffiti.
Onder meer geïnspireerd door de New Yorkse streetart-kunstenaar Keith Haring bereikte tijdens de jaren 1985-1995 de graffitibeoefening in Nederland haar hoogtepunt.

Graffiti wordt vaak aangetroffen op openbare gebouwen, straatmeubilair en treinstellen, als daad van sociaalpolitieke bewogenheid en artistieke expressie.
Illegale graffiti wordt beschouwd als een daad van vandalisme: een schandvlek op publiek/privaat eigendom. Niet voor niets is illegale graffiti strafbaar in Nederland.

Tijdens de raadsvergadering van 30 januari 2020 steunde de voltallige gemeenteraad onze motie om in samenwerking met SWM-jongerenwerk een initiatief te ontplooien, teneinde te komen tot een acceptabele vorm van graffitikunst, mede vanuit een meer positieve grondhouding t.o.v. graffiti.

Het idee voor de motie werd aangereikt door een van onze fractiebezoekers. Als inspiratiebron gelden het graffitiproject fietstunnel Bossenburgh en de gevelschildering scoutingclubhuis Meiveld.

De motie heeft de afgelopen weken geresulteerd in twee tot de verbeelding sprekende initiatieven: de fietstunnels onder de Schroeweg en de Nieuwe Vlissingseweg. Met dank aan onze jonge creatievelingen!

Politiek vergt een lange adem. Uw ideeën zijn onze drijfveer, voor het realiseren van een nog beter, mooier en veiliger Middelburg!

Ed de Graaf, raadslid
Lokale Partij Middelburg
eddegraaf@zeelandnet.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring