Zoek
Sluit dit zoekvak.

Energietransitie

Energietransitie

 

Beste lezer, de laatste tijd horen we heel veel over de energietransitie. Maar ik zie door de bomen het bos niet meer. De ene geleerde zegt dat de klimaatverandering een natuurlijk proces is, de andere bestrijdt dit. De hele wereld stapt over op gas (PZC 04-10-2018) en bij ons moet de gaskraan juist dicht (wij hebben ook familie in het Groningse aardbevingsgebied). Moeten we een warmtepomp aanschaffen en/of overgaan op zonnepanelen.

En dan verschijnen overal zonneparken terwijl zowel de bijenstand als het aantal weidevogels achteruit holt. Waar zonneparken staan vind je geen bloemen, bijen en weidevogels meer. Terwijl we zoveel daken hebben waar ook panelen op kunnen.

En dan de windmolens op zee; heien verstoort het onderwaterleven, door de wieken gaan vogels dood maar windmolens zijn wel weer goed voor het leefgebied van de vissen, maar weer niet voor de vissers. En dan waterstof als mogelijke vervanging voor gas. En zijn elektrische auto nu wel of niet de toekomst. Als we allemaal elektrisch gaan rijden, wat doet de overheid dan? En hoe gaat het dan met laadpalen in wijken waar veel flats staan?

Nu wordt er geen BPM en wegenbelasting over elektrische auto’s geheven. Wie gaat dat betalen?

Maar misschien moeten we ook maar is nadenken over de explosieve toename van de wereldbevolking. De energiebehoefte neemt dus alleen maar toe. Gaan wij dit oplossen met onze zonnepanelen en windmolens? Ik denk het niet. Niets doen is geen optie. Maar eerlijke informatie over wat te doen zou wel helpen. En misschien wereldwijd investeren in onderzoek naar kerncentrales die gebruik maken van thorium, of misschien wel kernfusie. In plaats van allemaal zelf het wiel uit te willen vinden.

Bovenstaande is niet echt een stukje voor een lokale politicus. Maar het houdt me wel bezig.

 

Carla Doorn

Raadslid LPM

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring