Zoek
Sluit dit zoekvak.

Democracity

Verslag door onze Fractieassistent Carla Doorn

Deze week ben ik twee keer aanwezig geweest in de raadzaal van het Stadskantoor bij groepen acht van verschillende basisscholen. Zij speelden het spel Democracity. Door dit spel leren ze spelenderwijs wat democratie is en waar een gemeente zich zoal mee bezig houdt. Dit onder leiding van twee ambtenaren waarbij één de rol van voorzitter speelde. Mijn rol was vooral de groepjes adviseren en stimuleren.

Ze doen dit in groepjes van vier tot vijf leerlingen. Die groepjes vormen een partij en deze moeten ze ook zelf een naam geven. Er worden in elk groepje functies als woordvoerder, voorzitter, secretaris en fractielid verdeeld. Ze moeten overleggen wat zij belangrijk vinden voor een stad. Dit doen ze door op een groot kleed in het midden gebouwen van karton te plaatsen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld kiezen uit een school, politiebureau, speeltuin en nog veel meer. Hun keuze moeten ze motiveren en daar wordt dan over gestemd. Uiteindelijk ontstaat er een stad. Op YouTube staan hier leuke filmpjes van.

Het was ontzettend leuk om te zien hoe deze leerlingen overlegden, samenwerkten en debatteerden. Volgend jaar doe ik weer mee.

Carla Doorn

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring