De WOONVISIE

De WOONVISIE

Volgens onderzoek (STEC) heeft Middelburg een schrijnend tekort aan woningen om doorstroming van o.a. middeninkomens te bevorderen.

Er is een grote mismatch tussen woningvoorraad en woningbehoefte. Vooral voor ouderen die van een (te) grote woning naar een nultredenwoning willen verhuizen zijn geen of nauwelijks mogelijkheden. De woonvisie in wording komt eigenlijk te laat.

Wat we nu nodig hebben, zijn kortetermijnoplossingen. Het bouwen van tiny houses is daar een eerste stap in, maar voldoet niet aan de vraag. Het repareren van de bestaande bestemmingsplannen kan ook een oplossing op korte termijn opleveren.

We hoeven daarmee niet wachten tot er een nieuwe woonvisie is. Bij het inwerking treden van de Omgevingswet kan het zogenoemde Paraplubestemmingsplan worden ondergebracht in het Omgevingsplan. Het biedt mogelijkheden om verschillende zaken zoals het kopen en verhuren aan banden te leggen. Zelfwoonplicht is nog beter. Bovendien kunnen dan in een verordening regels worden opgesteld voor de verhuur aan arbeidsmigranten. En het probleem van Airbnb-verhuur kan gereguleerd worden. Middelburg is zeer voortvarend aan de slag met de toekomst.

De uitwerking van de processtappen tot 2050 is interessant en veelbelovend.

De LPM zal dit proces op de voet volgen.

Maar eerst de woonproblemen van nu oplossen.

Bram de Buck

Raadslid LPM

www.lokalepartijmiddelburg.nl

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring