Zoek
Sluit dit zoekvak.

Corona en de financiën

Ingezonden tekst in de Faam van 26 mei

CORONA 

Een verschrikkelijk virus wat veel slachtoffers heeft geëist en nog eist. Daarbij past ons slechts piëteit, troost geven waar mogelijk en verder zwijgen. Hopelijk is het ergste voorbij maar we zijn er duidelijk nog niet. Of genomen maatregelen voldoende, te veel of onvoldoende zijn ( geweest) moet nog blijken en zal later worden verantwoord, met inbegrip van het ( tijdelijk) opzijzetten van de democratie ( de Raad) .

Maar dat komt nog .
Wel is al duidelijk dat Middelburg ook anderszins getroffen wordt door het virus.
Was onze financiële situatie al zeer precair ( hernieuwd toezicht van de Provincie), daar komen nu ook financiële coronazorgen bij. Kleiner maar wel venijnig. Economische teruggang, minder parkeergelden, minder toeristenbelasting enz. Het Rijk heeft beloofd gemeentes te gaan compenseren. Dat moeten we maar afwachten. Intussen zakken we financieel verder in het moeras.
We gaan ons best doen om er linksom of rechtsom toch uit te komen, het liefst zonder dat u er financieel al teveel van merkt. Of dat laatste gaat lukken weet ik niet zeker. Maar we gaan het wel proberen. Dat is de LPM aan u verplicht want belofte maakt schuld. Het is maar dat u het weet.

Piet Kraan, LPM.
www.lokalepartijmiddelburg.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring