Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blog: Hoofdpijndossiers

Leuker kan ook de LPM het niet maken, draaglijker wel

Hoofdpijndossiers

Voor Middelburg spelen zware hoofdpijndossiers. Momenteel de Trekdijk en het Sociaal Domein. Deze zijn verbonden door de uiterst slechte financiën van onze mooie gemeente, een ellendige bestuurlijke erfenis van ondermeer kwaliteitsatlas en grondbedrijf.
Dus: geen geld meer. Bezuinigingsrondes, waaronder die van vorig jaar, blijken onvoldoende . Bij het Sociaal Domein ( 13 miljoen tekort dit jaar en toenemende) zullen we , tot het Rijk hier verantwoordelijkheid neemt en helpt, moeten bezuinigen zonder zorg essentieel aan te tasten. Alle beetjes helpen daarbij . Allerarmsten zullen, wat anderen ook zeggen, worden ontzien. Daarvoor steekt de LPM de hand in het vuur. De kloof tussen arm en rijk mag niet groter worden.

Bij de Trekdijk gaat het om het woon- en leefgenot van de Nieuwlanders.
Dan de roetzwarte financiële toekomst.

Is er licht aan de horizon? Ja, maar ver weg. We moeten dit jaar, om de begroting sluitend te krijgen, een miljoenengreep doen uit de algemene reserve en de OZB nogmaals verhogen.
De LPM neemt hier verantwoordelijkheid, anders hadden we maar in de oppositie moeten blijven.

Lekker besturen? Nou nee.
Leuker kan ook de LPM het niet maken, draaglijker wel.
We gaan ons uiterste best daarvoor doen, samen met anderen.
Daar kunt u op rekenen.

Piet Kraan, fractievoorzitter LPM

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring