Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blog: de maand van Wim Steketee

De maand van Wim

Als ik dit stukje maak, zitten we inmiddels weer al in de maand mei.
Terugkijkend op de maand april zijn er best wel een aantal zaken aan de orde geweest.
We begonnen op 1 april met het bijpraten over de stand van zaken wat betreft de nieuwbouw van het Winkelcentrum Dauwendaele. Deze al jarenlang slepende kwestie
komt nog steeds niet van de grond.
De verpaupering gaat zachtjesaan wel toeslaan. Wanneer kunnen we eindelijk eens gaan beginnen met de bouw?
Na op dezelfde avond een commissievergadering Ruimte te hebben bijgewoond, vond er daarna een extra raadsvergadering plaats over een zonnepark aan de Binnendijk in de omgeving van Nieuw- en Sint Joosland.
Zonneparken worden nu te pas en te onpas overal maar geplaatst. Zelfs kostbare landbouwgrond wordt hiervoor opgeofferd. Gelukkig was de raad terughoudend hierin.
De volgende dag werden we weer bijgepraat. Ditmaal ging het over bebouwing op de roemruchte bouwput en een stukje grond in de omgeving van de Koningsstraat.
Dit alles heeft nogal wat invloed op de overbezette parkeerplaatsen in de omgeving.
Later, op 10 april, vond er een inloopavond voor omwonenden over deze plannen plaats in de Stadsschouwburg, waarbij bleek dat zij alleen maar informatie konden krijgen, maar geen bedenkingen konden uiten. Een slechte vorm van burgerparticipatie (communicatie) dus.
Op 9 april bezocht ik de wijktafel Binnenstad, waarbij mij opviel, dat de bewoners van de binnenstad weinig tot geen raad wisten met een brief die ze van de gemeente hadden ontvangen over de nieuwe manier van afvalinzameling, Diftar genoemd, per 1 januari 2020.
Op 11 april kregen we als LPM te horen dat we volgens een aantal leden van de raad ons werk niet goed deden. Zij uitten hun ongenoegen door een motie van afkeuring in te dienen.
Zo zie je maar weer: Er is geen kok die voor alle monden kan koken!
Op 17 april was er een bijeenkomst van de Raadswerkgroep sport en bewegen in Middelburg.
Daar heb ik zitting in genomen, omdat ik sport en bewegen heel belangrijk vind in het kader van het welzijn van onze inwoners.
Dezelfde dag heb ik de informatiemarkt Toegang tot Zorg bijgewoond, omdat het (gedeeltelijk) ontmantelen van Porthos, wat in principe voltooid moet zijn per 1 januari 2020, de nodige aandacht vraagt.
Tussendoor blijven uiteraard ook de Trekdijk en De Cleene Hooge onze aandacht vragen, omdat de cruciale datum van afboeken per 1 januari 2020 steeds dichterbij komt. Dit zou ons ettelijke miljoenen euro’s kunnen gaan kosten!

Kortom, er is genoeg werk te doen en dat zal in de maand mei niet of nauwelijks minder zijn.

Wim Steketee
Raadslid

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring