Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aardgasvrij

Dauwendaele is de proeftuin van Middelburg

Aardgasvrij

Momenteel is er nog heel veel onduidelijk op het gebied van het realiseren van aardgasvrij maken van woonwijken. Nieuwe woonwijken worden aardgas vrij gebouwd. De vraag is of we wel zo snel moeten besluiten om geen aardgasleidingen meer aan te leggen in nieuwe te bouwen wijken.
De meningen hierover zijn ook bij deskundigen op dit gebied heel verschillend. De een zegt leg die leidingen wel aan, want die kun je wellicht later voor waterstof gebruiken. De ander (David Smulders TH Eindhoven)beweert dat gebruik van gas minder CO2 uitstoot veroorzaakt, dan steenkool of biomassa. De gemeenten moeten binnen twee jaar met plannen per wijk komen. Binnen het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) onderzoeken 27 gemeenten, Middelburg is daar ook bij, hoe zij “hun” wijken van het gas af kunnen halen. Proeftuinen Aardgasvrije Wijken De evaluatie van de zo genaamde “proeftuinen” is voorzichtig positief genoemd. Dit project krijgt een vervolg. Wat er uit al die onderzoeken komt is van belang voor de keuzes die we moeten maken. De financiering van de transitie zal voor velen van groot belang zijn voor een goede keuze van verwarmen. De woningdiversiteit, huur, privaat eigendom, overheidsgebouwen, en monumenten binnen de wijken zullen mogelijke keuzes bemoeilijken. Ook in Middelburg! Eerlijke en duidelijke voorlichting en communicatie hierover is van groot belang.

Bram de Buck

Raadslid

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring