Zeeuws volkslied en wandtapijten verplicht?

Met een schoolreisje Nachtwacht in het vooruitzicht en het verplicht stellen van het Wilhelmus beoogt de nieuwe regering in spe ons nationaal cultuurhistorisch bewustzijn te bevorderen. Echter met een dusdanig onderwijsinhoudelijk overheidsbesluit gaat het kabinet een stap te ver.
In mijn vorige rubriek gaf ik al aan dat het mij geenszins verwondert dat burgers steeds verder vervreemd raken van de politiek. Na net bekomen te zijn van de moeizame bevalling van een hermetisch dichtgetimmerd regeerakkoord wordt nu al weer verwachtingsvol gespeculeerd over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen.
Ook gemeente Middelburg laat zich niet onbetuigd. Maandag behandelde de gemeenteraad het voorstel Opkomst-bevorderende activiteiten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Ofwel activiteiten gericht op vergroting van de democratische legitimiteit van de gemeenteraad door een zo hoog mogelijke verkiezingsopkomst.

Op zich een loffelijk streven. Echter voor wat het waard is. Herinnert u zich nog de vorige verkiezingen? Na vier jaar lang deelgenomen te hebben aan coalitie en college kwam de LPM als grootste partij uit de bus. Tijdens de daaropvolgende informatieperiode werd de LPM gewogen en alsnog te licht bevonden. Met als gevolg een coalitie die geen recht doet aan de verkiezingsuitslag.

2018
De tijd is inderdaad rijp voor democratische legitimiteit.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring