Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wijktafel Middelburg Zuid

Wijktafel Middelburg Zuid 9 Maart 2020

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

Mededelingen

De houten brug heeft ernstige schade, reparatie zal langer duren.

Herinrichting Prinsenhove gaat vorm krijgen.

Er wordt geklaagd over parkeren van busjes in Prinsenhove, dit is echter legaal, de busjes behoren tot de bewoners die ze gebruiken voor hun werk.

In de enige “ Blikvanger “ in de wijk worden regelmatig vuilniszakken gedumpt, er volgt een discussie over de juiste plaats en legen van de blikvanger. Wethouder C. Dekker aanwezig  zegt verplaatsing toe echter legen is voor de wijk en niet voor de Gemeente.

21 maart is er een wijk opschoon dag gepland, iedereen is van harte welkom om te komen helpen.

Stichting

De voorzitter geeft uitleg over het huidige stichting van de wijk,  bestuur en budget komen aan de orde,  voor veel aanwezigen was dit niet duidelijk, de penningmeester leest de inkomsten en uitgaven 2019 voor.

Afvalbeleid

De heer Sakko geeft uitleg over de planning en veranderingen met betrekking van het nieuwe afval beleid, er wordt nu enkel nog maar proef gedraaid

Essenveld

Bas Koole geeft aan dat enkel ophogen van de wijk de komende tijd in de planning is en wordt uitgevoerd.

Nieuwe Wijkmanager

De nieuwe wijkmanager Esther Verhage stelt zich voor aan de aanwezigen en verteld over haar werk.

Voorstellen wijkbeheerder woongoed

Reinier Zegers is door woongoed aangesteld als wijkbeheerder magisraatwijk, hij stelt zich voor aan de vergadering. Zijn werk betreft een pilot van woongoed, mensen uit hun isolement halen, met bewoners in gesprek gaan , er op toe zien dat de huurders hun contract nakomen met betrekking tuinen enz enz.

Thema Klimaat verandering HZ

J.M. Buijs van de HZ geeft een powerpoint presentatie over klimaatverandering, de HZ gaat een programma draaien in een deel van Magistraatwijk om klimaatverandering in beeld te brengen, bewoners kunnen zich vrijwillig opgeven om hieraan mee te werken.

Omstreeks 22:30 uur sluit de voorzitter de bijeenkomst en wenst iedereen wel thuis.

Bijgewoond en opgemaakt:

Jos van den Boom Fractieassistent LPM

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring