Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verslag Wijktafel ’t Zand/Stromenwijk/Rittenburg

Gemaakt door onze Fractie assistent Mitchel Lodder 2 april 2024

verslag van de Wijktafel ‘T Zand/Stromenwijk/Rittenburg:

Getij

Een ambtenaar van de gemeente Middelburg geeft een update van het Getij.

Zorgorganisatie ’s Heeren Loo vertrekt per 1 juni 2025 uit het Getij. Er wordt op dit moment gekeken hoe de gemeente Middelburg hier verdere invulling aan kan geven. Een mogelijke optie is via sociaal beheer zoals dat al reeds in Middelburg Zuid wordt gedaan. Een sociaal beheerder heeft naast het beheren van een locatie ook sociale functies met eventuele ondersteuning van maatschappelijke organisaties. 

Vergroening speeltuin

Er volgt een presentatie van Dirk Wielemaker van de Stichting André’s Groene Wens. Deze stichting wilt natuur terug brengen bijvoorbeeld met een voedselbos. Zij willen mensen op een andere manier kennis laten maken met de natuur en voedsel maken. Een voorbeeld is de speeltuin in ’t Zand. Met de gemeente zijn zij nu een nieuw project aan het opzetten op de hoek van Ruyterstraat langeviele weg om daar een andere manier van recreatie te maken. Kijken of de buurt er bij betrokken kan worden. 

Afval wijzigingen

Een ambtenaar van de gemeente Middelburg geeft een korte presentatie over afval (PMD). Er worden voorbeelden getoond van afgekeurde zakken afval. Het foutief inzamelen van PMD zorgt voor hoge kosten voor de gemeente.

Oud papier karton

Per 1/1/2025 gaat de wijk over op ondergrondse containers (uitzondering t zand). Ambtenaar nodigt de inwoners uit om na de te denken over plekken waar containers kunnen staan. 

Middelburg ontmoet 

Er volgt een presentatie over Middelburg ontmoet. Dit is ontstaan uit Mijnbuurtje. De bezoekers van de wijktafel worden meegenomen door een rondleiding van de website van Middelburg ontmoet. Inwoners kunnen hier verschillende activiteiten vinden.

Informatietafels

Er wordt een introductie gegeven over de aanwezige personen/organisaties die staan bij informatietafels. De bezoekers kunnen bij deze tafels bijvoorbeeld informatie krijgen, vragen stellen of suggesties geven. 

Hierna volgde een korte pauze en konden mensen tot aan het einde van de avond de informatietafels bezoeken.

Mitchel Lodder

Fractie assistent Ruimte LPM

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring