Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dorpstafel Sint Laurens

Dorpstafel Sint Laurens

26 september 2019

Voorafgaand aan deze bijeenkomst werd een jeugdtafel gehouden waar met wethouder Johan Aalberts onderwerpen werden besproken als de speelvoorzieningen en vuurwerk. Bovendien mochten de bezoekertjes in de politiewagen zitten van wijkagente Sjarina Jacobs.

De tafel zelf werd opnieuw goed bezocht door naar schatting ±150 bewoners, merendeels van middelbare en oudere leeftijd. Voorzitter was bewoner Peter Joosse, geflankeerd door de wethouder en wijkmanager Henk Huige.

De afgelopen tijd waren er weinig politiemeldingen geweest. Het dorp was veilig en rustig, aldus de wijkagente. Uit de zaal kwam het verzoek te letten op de snelheids- en voorrangsovertredingen op de Noordweg.

Over het nieuwe afvalinzamelingssysteem Diftar kwamen geen vragen. De laatste ontwikkelingen konden de bezoekers vernemen via een folder van de gemeente met specifieke wijkinformatie.

Met algemene instemming werd uit het budget van de dorpstafel €475,- toegewezen voor onderhoud aan de 3 AED’s en het installeren van een pad voor reanimatie van kinderen van 1 tot 8 jaar bij de AED van de Palmenhof.

Over de ontwikkelingen bij de paardenstal Nijpjes-loonbedrijf Brasser een 5 minuten-uitleg; vervolgens een 5-minuten uitleg over de mogelijkheid van 5 a 7 tiny houses vlakbij Wilgenhoek/ Noorddorp.

Tenslotte volgde een bondige uitleg over de vergevorderde plannen om de (in 1944 afgebrande) molen De Hoop weer op te bouwen, dit ondermeer door op de bestaande romp een kap en wieken te plaatsen. Ziet er allemaal beloftevol uit mede dankzij goede samenwerking met provincie, Rijksdienst Cultureel Erfgoed en de gemeente.

Bij de hierna gehouden rondvraag kwam de tijdelijke pontonbrug voor het NS-station aan bod. De trappen zijn behoorlijk steil en dus gevaarlijk. Er zou voor moeten gewaarschuwd.

 

Sluitstuk van de avond betrof een uitgebreide presentatie van de uitbreidingsplannen door de wethouder, projectleider Janita Dingemanse en stedenbouwkundige Erwin Veldman. Vervolgens werd de vergadering afgesloten en kon eenieder deelnemen aan 5 praattafels waar deze plannen m.b.v. grote tekeningen toe werden gelicht door ambtenaren en wethouder. Ook hier werd goed gebruik van gemaakt.

Eduard Smit, fractie-assistent LPM

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring