Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dorpsschouw Nieuw – en Sint Joosland

Maandag 8 mei 2023, verslag gemaakt door ons Raadslid

Jos van den Boom

14:45 uur Inloop in het Dorpshuis met informeel samenzijn vooraf aan de Dorpsschouw, gesprekken met leden van de dorpsvereniging en bewoners.

Omstreeks 15:25 uur welkom door lid van de dorpsvereniging, een bijzonder welkom aan de dorpswethouder en de Wijkmanager

15:30 vertrek naar school de Lonneboot, uitleg van de directeur over de geschiedenis van de school en herinrichting en financiering van het groene buitenspeelplein een diversiteit van speelplekken. Het leerling aantal van de school is de laatste jaren flink gegroeid 7 lokalen zijn in gebruik.

15:50 uur Twee medewerkers van het kerkbestuur geven uitleg over de geschiedenis van de dorpskerk en de ontwikkeling van een dorpstuin rond een deel van de kerk.

Op iedere tafel bloemen uit de dorpstuin is een wens, zoals het nu naar uitziet zal de tuin in mei 2024 klaar zijn. De dorpswethouder plant twee tamarisken boom/ struiken in de tuin.

16:15 uur De Havenmeester van Nieuw – en Sint Joosland geeft uitleg over ontstaan, geschiedenis, toekomst en de activiteiten in de haven De haven en omgeving is een bijzonder mooi plekje.

16: 40 uur Gezellig samenzijn in Theetuin ’t Lokkertje, een inwoonster van het dorp vraagt aandacht voor het verval van de Rode Leeuw voormalig Café Restaurant wat nu een bouwval is.

Omstreeks 17:00 uur sluit een lid van de dorpsvereniging het samenzijn en bedankt iedereen voor de aanwezigheid, hij hoopt dat het bij gaat dragen tot een actieve samenwerking met elkaar.

Jos van den Boom Raadslid LPM

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring