Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dorpsraad Nieuw en Sint Joosland

Dorpsraad Nieuwland 21 nov. 2019

Voorzitter Krina de Visser opent. De wijkmanager vertrekt met een woord van dank. Theo Meiboom nieuwe wijkagent stelt zich voor.30 km wegen en eenrichtingsweg komen voorbij. Poging tot oprichting whatsappgroep buurtpreventie. Vuurwerkoverlast wordt geïnventariseerd. Er is geen begrip voor, dat de politiek hier niet op wil sturen. Pauze.
Trekdijk. John de Rijke: De historie wordt opgehaald. Een landschapsarchitect werd in gehuurd. Arbeidsmigranten en voetbalveld kwam voorbij. Zonnepanelen onder de hoogspanningsleiding, arts in de hoek. Dat voorstel levert een tekort van 1,7 mln. Het gemeente lijk plan kent een tekort van 1,1 mln. Het landbouwtrekker wordt er ook in verwerkt buiten het dorp. Milieucategorie wordt 3.2/3.1.
In de pauze sprak ik een bestuurder van de voetbal die hadden onlangs een bestuursvergadering en die wensen niet naar de trekdijk te gaan.
Tenslotte zijn er nog mogelijke? Inspraak mogelijk bij substantiële wijzigingen.
Tot slot: Ik wil aan een Trekdijk bouwen waar mijn kleinkinderen nog lang kunnen genieten. Hans van Hal zet vraagtekens bij transportbedrijven die grote draaicirkels hebben en heel makkelijk de stoepen “uitrijden”.
Carla bedankt de werkgroep Trekdijk. Porthos houdt op te bestaan en wordt per 2020 opgevolgd door TIM als uitvoeringsloket.
Afvalbeleid verandert.
Dorpsbudget. Aanvraag Nieuwland in beweging voor kinderen tot 12 jaar E250.
Soos Springplank biljarters lakens etc. E350. Ringrijdersvereniging E600 dit wordt tevens een dorpsbeeld. De pot is nu leeg voor 2019. Budget 2019 was 1500+2200. Ard Ridderbos houdt een activiteiten kalender bij op de website.
Een oud voetballer houdt een pleidooi om het voetbalveld te houden in het dorp. Krina neemt in dichtvorm met bloemen afscheid van de wijkmanager Rianne van Iwaarden.

Verslag: Wim Bartels

Fractieassistent LPM

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring