Zoek
Sluit dit zoekvak.

De toespraak van de burgemeester uitgesproken voor de raadsvergadering.

Stilstaan bij het overlijden van Piet Kraan

Aanvang raadsvergadering 29-9-2022

Bij de start van deze eerste raadsvergadering na het zomerreces, wil ik stilstaan bij het overlijden van Piet Kraan, op 1 augustus. Een verdrietige gebeurtenis. We wisten allemaal dat Piet ziek was. Dat was ook de reden dat hij niet verkiesbaar was bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Anders was hij graag nog even doorgegaan, en had nog wat jaren aan de 25-jarige raadscarrière geplakt. Die begon bij de PvdA, ging verder bij de door hem opgerichte Politieke Partij Middelburg om vervolgen met Wim Steketee de LPM op te richten. Bij welke partij Piet ook zat, hij had altijd een stem van betekenis. We kunnen wel stellen dat Piet een beeldbepalend raadslid was. Hij zette onderwerpen op de agenda, zette de toon in het debat en kwam op voor alle Middelburgers. De LPM werd groter en groter en de partij levert al jaren een fractie van formaat.

Vastberaden en onverschrokken kwam hij op voor wat hij belangrijk vond. En – niet bang aangelegd – schuwde daarbij de confrontatie niet. Daarmee zette hij de discussie op scherp, en zorgde ervoor dat het ging over de dingen die hij belangrijk vond.

In zijn lange carrière in de Middelburgse politiek heeft hij verschillende rollen vervuld voor de gemeenteraad. Als Nestor gaf hij de raad op gezette tijden zijn bespiegelingen mee. Piet verving mij de afgelopen periode als plaatsvervangend raadsvoorzitter als dat nodig was. En hij heeft in zijn rol als commissievoorzitter de commissie Ruimte door vele vergaderingen geleid. Daarnaast vervulde Piet nog een bijzondere rol voor de gemeente: die van buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Vele bruidsparen kunnen terugkijken op de mooiste dag van hun leven, die nog een beetje extra glans kreeg door de begenadigd spreker die Piet was.

Zo heeft Piet kleur gegeven aan heel veel mensenlevens in de gemeente Middelburg, binnen en buiten deze raadzaal. Piet zal gemist worden. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe. En tot die laatste groep hoort zeker ook de LPM-fractie. Ook heel veel sterkte voor u.

Burgemeester Bergmann Gemeente Middelburg
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring