Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op deze pagina komen stukjes te staan die geschreven zijn door onze Raadsleden, Fractie assistenten en Bestuur

Maart 2023

Aan het woord…………………..Fractie assistent Mitchel Lodder

Raadscommissies,

De gemeente Middelburg kent drie raadscommissies: ruimte, maatschappelijke zaken en algemeen bestuur. Een commissie wordt gehouden voorafgaand aan de raadsvergadering. Hierin worden onderwerpen besproken om zo besluiten die genomen moeten worden tijdens een raadsvergadering voor te bereiden.

De gemeente Middelburg biedt inwoners de gelegenheid om tijdens een commissie in te spreken. Dit kan over een onderwerp gaan wat op de agenda staat maar dit hoeft niet. Op de website van de gemeente Middelburg staan de spelregels om te kunnen inspelen.

Tijdens de commissie maatschappelijke zaken van 29 maart kwam een initiatiefnemer van Ruilwinkel Walcheren inspreken over hun ideeën en plannen. Na het inspreken was er gelegenheid om vragen te stellen aan zowel de inspreker als de wethouder. 

 

 

December 2022

Aan het woord………………………….Fractie assistent Bert Kollen

 

Lokale Partij Middelburg wil graag weten wat uw ervaring is met de betaalautomaten bij de parkeerplaatsen in Middelburg.

 

Lokale Partij Middelburg krijgt meerdere klachten dat ze:

– slecht leesbaar zijn

– symbolen op knoppen  niet altijd meer leesbaar zijn

– betalen per pin werkt niet altijd

– letters zijn vak te klein om te lezen.

– bij regen zijn ze nog slechter

– instructies zijn vaak niet duidelijk.

 

Nu wil de Lokale Partij Middelburg graag van u weten:

Herkent u zich hierin?

Of…….

Valt het allemaal wel mee?

 

Bert Kollen

Fractie assistent Lokale Partij Middelburg

Bertkollen@zeelandnet.nl

 

November 2022

Aan het woord……………Raadslid Jesse Aarnoutse

De nieuwe skatebaan gaat zaterdag open.

In de PZC lezen wij dat de nieuwe skatebaan ‘de mooiste van Nederland’ is. Dat doet ons goed. Na jarenlang juridisch getouwtrek, dan nu eindelijk voor alle partijen een mooie oplossing. Naast een mooie en bijzonder complete skatebaan, kunnen we ook terugkijken op een positief participatieproject. Voor zowel skatebaan als participatie heeft de LPM zich als voorvechter opgeworpen, en we kijken dan ook met tevredenheid naar het resultaat. Bij dit project hebben jongeren zich expliciet bij het proces betrokken. Dat is logisch, het gaat hen immers direct aan. Maar een skatebaan is lang niet het enige wat jongeren direct aangaat.

Politiek gaat niet alleen over nu, maar ook vooral over toekomst. En die toekomst gaat jongeren misschien nog wel meer aan dan alle andere inwoners. De LPM ziet jongeren graag op alle vlakken betrokken. Daarom ook een oproep: Voel jij je als jongere betrokken? Neem contact met ons op, en kom eens naar onze fractievergadering. Wie weet ben jij wel ons volgende raadslid. Tot snel!

 

Oktober 2022

Aan het woord……….Raadslid Jos van der Boom

Gemeenschappelijke Regelingen Gemeente Middelburg maakt samen met andere Zeeuwse gemeenten gebruik van Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst ( GGD ) Regionale Uitvoeringsdienst ( RUD ) en Veiligheidsregio Zeeland ( VRZ ). De GGD heeft het druk met vaccinatie om COVID te bestrijden en de VRZ heeft het erg druk met crisis opvang vluchtelingen uit de Oekraïne. Met name voor de VRZ vergt dit een grote inzet van personeel wat eigenlijk met een andere taak bezig moet zijn. Als gemeenteraad hebben we de taak om via de mogelijkheden die we hebben te controleren of onze Gemeenschappelijke Regelingen goed functioneren binnen de gestelde voorwaarden en budgetten. De LPM doet dit in de diverse commissies en ook in de Raadsklankbordgroep VRZ nu en ook zeker in de toekomst. Jos van der Boom Raadslid LPM

September 2022

Aan het woord………… Raadslid Vera Barentsen

Zaterdag 10 september 2022, was er weer enorme wateroverlast in Middelburg. Het alarmnummer 112 was overbelast en mocht alleen nog gebeld worden als mens of dier in levensgevaar was.

Wat een toestand was het. Overal stonden kelders , bergingen, autogarages, woningen en winkels gemiddeld een halve meter onder water.

Maar een ieder vraagt zich toch af …. Hoe komt dit nou?

De rioleringen vooral in de binnenstad zijn oud en niet geschikt voor zoveel water in één keer. Ongeveer 3 km. aan riolering heeft de gemeente niet in beeld. Dit is toch wel een kwalijke zaak, zeker omdat inwoners nu al voor de zoveelste keer schade hebben, die in de meeste gevallen ook nog eens niet of weinig vergoed worden. Er wordt ook weinig of niets aan gedaan om het te verbeteren.

Waardoor we dus steeds achter de feiten en de ellende aanlopen .

Uiteindelijk komt de brandweer dan om 21.00 uur op zaterdagavond zoveel mogelijk wegpompen tot 23.00 uur. Zondag heeft er een hele dag een slang gelegen met een pomp eraan. Nu staan er al 4 dagen en nachten warmteblazers in de bergingen.

Wat moet dat allemaal wel niet kosten en wat een ellende voor de inwoners van Middelburg.

De Lokale Partij Middelburg hoopt hier in de toekomst toch aandacht aan te besteden door hier zo spoedig mogelijk een oplossing voor te vinden. Anders wordt het wachten op een nieuwe stortbui. Dit was zeker niet de laatste regenbui voor de komende winter.

Vera Barentsen raadslid LPM.

 

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring