Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sint Laurens

Tot 1966 was Sint-Laurens een zelfstandige gemeente.
Nu telt het zo’n 900 inwoners in ±370 huishoudens. Het dorp heeft een basisschool en sportvoorzieningen. Voor winkels etc. kunnen de inwoners terecht in de wijken Klarenbeek en De Griffioen. Er heerst een echte gemeenschapssfeer.
Het dorpshuis is een goedbezochte ontmoetingsplaats. De Oranje-vereniging en de Dorpsvereniging zijn actief. Dat is te merken op Koningsdag en via de uitstekende website van de Dorpsvereniging.
Er staan veranderingen te wachten door de ambitieuze nieuwbouwplannen van de gemeente. De eerste fase betreft ± 55 woningen in het zuidwestelijke gebied. Dit plan ligt nog ‘onder de rechter’ die wellicht de eerste helft 2022 uitspraak doet. Als alle plannen uitgevoerd worden verdubbelt het aantal inwoners van Sint-Laurens.
Ten noorden van het dorp is een locatie vrijgegeven voor de tijdelijke plaatsing van 7 ‘tiny houses’; de eerste 3 zijn eind 2021 neergezet.

VERSTERKING SAMENWERKING Door de Corona-pandemie zijn er afgelopen jaar minder activiteiten geweest dan gebruikelijk. De Dorpsvereniging heeft zich zeer goed staande gehouden, onder meer door de uitstekende website. Wij nemen de signalen van verminderde slagkracht in de andere wijken en dorpen serieus. Dat kunt u ook lezen in ons verkiezingsprogramma. In Sint-Laurens lijkt dit gelukkig reuze mee te vallen. We kunnen hier juist van leren! MOLEN DE HOOP Op de plek waar al in 1426 een molen stond bevindt zich het Rijksmonument van de stenen romp van korenmolen De Hoop, eigendom van de gemeente. Dankzij de Stichting i.o. ‘Molen Sint Laurens’ zijn er belangrijke stappen gezet om de molen weer op te bouwen met kap en wieken. Wij steunen dit initiatief waar maar mogelijk. Juist nu Sint-Laurens aan de vooravond staat van een belangrijke uitbreiding (ook om de molen heen) is het goed om ook via de molen de eeuwenoude dorpsgeschiedenis zichtbaar te maken. Wij denken dan niet alleen aan het herstel maar ook aan het toekomstige gebruik van het monument. WIJKAGENT; BOA’S Wij bepleiten een actieve inzet van de wijkagent en van de gemeentelijke BOA’s. Hun aantal moet waar nodig uit worden gebreid. De snelheidsbeperking op de Noordweg tot 30 km/u wordt gevaarlijk veel overschreden. Om verdere overlast, om niet te zeggen ongelukken, te voorkomen zullen er meer snelheid beperkende maatregelen moeten worden getroffen. DIFTAR Wij verzamelen uw ervaringen van het afgelopen jaar met het nieuwe afval-ophaal-systeem Diftar. Positief en negatief nemen we deze mee om -met u- te beoordelen of wij hiermee door moeten gaan. Een belangrijk punt bij ons blijft dat de lasten eerlijk verdeeld worden en niet in het nadeel van de meest kwetsbare huishoudens uitvallen. Ook zeggen wij nu al dat zelfs nascheiding van het afval voor ons mogelijk blijft. BUURTBUS Sinds 2021 verbindt de Buurtbus op dinsdag en donderdag de noordelijke wijken van Middelburg met het oude Centrum. Wij willen dit mooie vrijwilligersproject graag uitbreiden naar Sint-Laurens.
Zelf suggesties of input? Woont u zelf in Sint Laurens en heeft u suggesties of ideeën die u graag aan ons wilt laten weten? We gaan graag met u in gesprek! Het vaste aanspreekpunt voor Sint Laurens is Vera Barentsen

Vera Barentsen

Raadslid LPM

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring