Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blog: Carla Doorn over Regiobureau

Beste lezer, in november jl. had de PvdA een motie ingediend om deel te nemen aan het nieuw op te richten Regiobureau. Dit bureau moet de samenwerking tussen de Zeeuwse gemeenten versterken. Dat is toen met grote meerderheid weggestemd, mede vanwege de kosten.

Opnieuw ligt dit voorstel voor. Nu als raadsvoorstel. Het enige wat veranderd is, is dat de Commissaris van de Koning het belangrijk vindt dat alle gemeenten meedoen. En nu waren bijna alle partijen voor. Kosten: eenmalig € 48.000,00 en voor de langere termijn € 1,00 per inwoner per jaar.

Vele organisaties moesten bezuinigen, de Kinderboerderij kan nog maar amper het hoofd boven water houden, voor het behoud van de dierenambulance in Middelburg hebben we gestreden. In beide gevallen gaat het niet over een wettelijke taak, dus men vindt dat de gemeente dit niet hoeft te subsidiëren. Maar ze hebben wel een grote sociale functie. Dat moet bij het nieuwe Regiobureau maar blijken.

Een Regiobureau is ook geen wettelijke taak. En wat de LPM betreft, dit soort overleggen behoren gewoon tot de reguliere taken van gemeenten. Daar hoeft niet een extra zak met geld, op kosten van de burger, bij.

 

Carla Doorn

Raadslid Lokale Partij Middelburg

C.Doorn@lokalepartijmiddelburg.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vera Barentsen

Raadslid LPM | Nummer 4

Mijn naam is Vera Barentsen – Heijgelaar. Nummer 4 op de verkiezingslijst van de LPM. Ik ben getrouwd. Geboren en getogen Middelburgse. Al sinds 2010 zit ik in de politiek, maar sinds 8 jaar bij de Lokale Partij Middelburg. Eerst als fractieassistente en de laatste 4 jaar als raadslid. Bij deze Partij voel ik mij thuis. De komende 4 jaar wil ik mij graag weer inzetten om van Middelburg een gastvrije, veilige en gezellige stad te maken en te houden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring