Winterstad in Middelburg

Winterstad in Middelburg

De winterstad wordt weer opgebouwd. Een mooie traditie, ondertussen, waarmee Middelburg zichzelf in de winter ook mooi op de kaart kan zetten.
Goed in beeld gebracht via de verschillende kanalen die de binnenstad uitlichten. Het seizoen waar juist dagjesmensen een positieve toevoeging aan de middenstand kunnen geven.
Het is ook elke keer mooier. Nu al staan de eerste hutten, waar heuse dakdekkers aan de gang zijn gegaan, ruime ramen aanwezig zijn, groots opgezet, en daarmee ook geschikt om afstand te houden.
Want, wederom een persconferentie. Wederom beperkingen. De vaccinatiegraad is niet hoog genoeg. Controleren is lastig. Dat is ook eigenlijk best wel logisch. Er is immers een boel maatschappelijke weerstand tegen de QR code.
Eigenlijk wordt de horeca op deze manier ere-boa, en staat deze tussen staat en burger. Ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen daarop zit te wachten.
Ik kan me voorstellen dat dit na twee jaar ellende nu niet echt getuigd van medeleven. Maar, daarom kan ik me ook voorstellen dat de centrale controle locaties zoals onze gemeente deze opzet in ieder geval een deel van de pijn wegnemen.
Dan kan er in ieder geval gewerkt, gevierd, en geleefd worden.

Maar, uiteindelijk helpt maar een ding: vaccineren.

Jesse Aarnoutse Raadslid LPM

 

Start typing and press Enter to search