Servicebusje nu ook in wijk de Griffioen

De wens van wethouder Cees Lodder (LPM): Servicebussen in alle wijken als alternatief voor openbaar vervoer.

Kleine busjes die door de Middelburgse wijken rijden en in die wijken overstapplaatsen met lijnbussen naar andere dorpen en steden. Zo ziet wethouder Cees Lodder de toekomst van het openbaar vervoer in zijn stad.

Topdag voor Cees Lodder
De cirkel is rond voor Cees Lodder. Als actievoerder zette hij zich jaren geleden in voor de terugkeer van openbaar vervoer in de Griffioen in Middelburg. En als wethouder mocht hij maandag de bus presenteren die vooral ouderen hun vrijheid terug geeft.
,,Voor mijn schoonmoeder in woonzorgcentrum de Olmenhof was het heel vervelend toen de bus niet meer door de wijk kwam. Met mijn vrouw heb ik toen politieke partijen benaderd om daar aandacht voor te vragen. Zo kwam ik bij de LPM uit”, vertelt Lodder.
Die partij benaderde hem vervolgens weer. Eerst met de vraag of hij actief wilde worden in fractie, later zelfs of hij wethouder wilde worden voor de LPM.
En jawel. Lodder is nu als wethouder verantwoordelijk voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Via de WMO is geregeld dat een kleinere servicebus het gat opvult dat de grote bussen van Connexxion hebben achtergelaten in het vervoer door de Griffioen. ,,Of je nu een boodschap moet doen of op de koffie wilt bij een vriendin, ik hoop dat jullie ervan gaan genieten.”

Jeanne Floresse (88) voerde met succes actie voor de terugkeer van een bus in haar wijk de Griffioen in Middelburg. Samen met wethouder Cees Lodder maakte ze maandag een ritje in de Servicebus.

Start typing and press Enter to search